Serpentine 2017 Pavyonunu Francis Kéré Tasarlıyor

Diébédo Francis Kéré, Serpentine Gallery’nin 17. yazlık pavyonunu tasarlayacak isim olarak açıklandı. Bu yaz Londra’daki Kensington Gardens’ta inşa edilecek tasarım, bir ağacın tepe çağrını çağrıştıran ve metal bir strüktür ile taşınan bir çatı örtüsü oluşturuyor. Mimar, doğduğu yer olan Burkina Faso’daki Gando köyünde ağaçların buluşma noktaları olarak kullanıldığını belirterek, çatı tasarımında ağaçtan esinlendiğini doğruluyor.

görseller: kéré architecture

Burkina Faso’da, iklim ve doğal peyzajın neden olduğu zorlu şartlara göğüs germeye alışık olduğunu belirten Kéré, bu nedenle bu parka yapacağı katkının, ziyaretçilerin yalnızca doğa ile yaşayacağı deneyimi zenginleştirmek değil, aynı zamanda insanların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayacak yeni bir yol sunmak olduğunu söylüyor.

Serpentine Gallery’den yapılan açıklama ise Kéré’nin projesini şöyle anlatıyor: “Güneş parlarken, ziyaretçiler örtünün altında gölge bir alan bulabilecekler ve etrafını saran avluda oturup tadını çıkartabilecekler. Ancak yağmur yağdığında, yağmur suları çatının merkezindeki açıklıktan aşağı doğru süzülecek ve zeminin altındaki direnaj sistemine akıp kaybolmadan önce görülmeye değer bir şelale etkisi yaratacak. Strüktür ayrıca geceleri başka bir karaktere bürünecek ve ahşap yüzeyleri bir ışık kaynağına dönüşecek.

Etiketler: