Düzce Umut Evleri’nde Birlikte İnşaat

Ülkenin ilk kiracılar hareketinin 1999 depreminden bu yana sürdürdüğü istikrarlı hak arama sürecinin sonucu olan Düzce Umut Evleri projesinde inşaat aşamasına geçildi. Sürecinden başından beri depremzedelere çok yönlü destek veren Düzce Umut Atölyesi gönüllüleri, şantiye aşamasında da çalışmalara katılmaya devam ediyor. Mimari tasarımından şantiye sürecine dek tüm aşamalarında kullanıcı katılımının merkezde olduğu konut projesinin Türkiye’de başka bir örneği yok.

fotoğraflar: düzce umut atölyesi

Gönüllüler, 15 - 16 Ekim tarihlerinde Düzce’nin Beyköy İlçesi’nde yer alan Düzce Umut Evleri şantiyesini ziyaret etti. Bu ziyaret mimarlık, şehir planlama, inşaat mühendisliği, sosyal bilimler gibi farklı disiplinlerden akademisyen ve öğrencilerin oluşturduğu gönüllüler grubunun, mimari projesini Düzceli Evsiz Depremzedeler Konut Kooperatifi’nin üyeleriyle birlikte hazırladıkları 234 konutun inşaatında yine birlikte çalışması şeklinde gerçekleşti.

Gönüllüler, kooperatif ortaklarıyla birlikte iki gün boyunca inşaatların temel izolasyonlarında çalıştı, elektrik topraklamasına yardım etti, şantiye alanında çivi topladı, artık inşaat demirlerini geri dönüşüm için istifledi ve permakültür atölyesi düzenledi. Kooperatif üyelerinin evlerinde misafir olarak konaklayan gönüllülere Düzce Üniversitesi’nin Toplum Gönüllüleri’nden bir grup öğrenci de katıldı.

Etiketler:

İlgili İçerikler: